2021: Ako si viedol najmladší fundraisingový portál na Slovensku?

1. 1. 2022

Keď sme na Slovensku spúšťali Donio, mali sme víziu, aby každý jednotlivec, občianska iniciatíva, mimovládna nezisková organizácia, či firma mala mať možnosť jednoducho získať peniaze na zmenu svojho príbehu.

Za tie tri mesiace od spustenia odmenového crowdfundingu a niečo cez dva mesiace od spustenia dobročinného fundraisingu na jednej platforme konštatujeme, že sme zvládli prvý krok na tejto ceste. Ale stále je pred nami kopa práce.

Rozbiehať na Slovensku fundraisingovú platformu, to nie je len tak. Po tých pár mesiacoch príprav o tom vieme svoje, a preto sme radi, že sa nám 28. októbra 2021 podarilo dotiahnuť posledné legislatívne prekážky a predstaviť vám www.donio.sk. Symbolicky v deň vzniku samostatného česko-slovenského štátu sme sa tak stali prvou krajinou, do ktorej sa rozšírilo Donio z Českej republiky.

Platformu sme spúšťali s 5 pripravenými kampaňami, ktoré za prvých 48 hodín od spustenia cez Donio získali v odmenovom crowdfundingu neuveriteľných 50.000 eur. Viac ako 1.500 podporovateľov nám tak ukázalo, že 6mesiacov príprav nevyjde nazmar.

No neostali sme len pri tom. V novembri sme sa spolu s 8 novými kampaňami aj v dobročinnom fundraisingu zapojili do iniciatívy #GivingTuesday. Aj cez ňu sa zakladateľom kampaní podarilo získať 26.630 eur.

Celkovo na 34 kampaní prispelo 6539 podporovateľov sumou 226.710 eur. V priemere ste prispeli kampaniam sumou 34,70 eur. Najviac z vás prispelo sumou 25 eur. Ďalšie 2 eurá v priemere ste venovali na chod nášho portálu.

Aj vďaka vašej pomoci a dobrovoľným príspevkom môžeme napĺňať svoj záväzok odovzdať tvorcom všetkých projektom a výzvam 100% získanej sumy.

V mene celého tímu Donio aj všetkých zapojených kampaní Ďakujeme za skvelé tri mesiace. Nevieme sa dočkať, čo prinesie rok 2022!

Chcete nám čokoľvek napísať? Na vaše správy sa tešíme na ahoj@donio.sk.

Zdieľať článok